הפוסט הזה משתתף  פרויקט האושפיזין של באבלז לנעשה לכבוד סוכות –  בו בלוגרית אחת מהקבוצה מארחת אחרת לפוסט בבלוג שלה.

bubbles_sukkot_banner_480px
אז היתה ההזדמנות – והתנפלתי עליה – לארח כאן את בנות מיספטל לפוסט מקסים שאין דברים כאלה!!!
רק למקרה שאתם לא בעניינים ולא מכירים את מיספטל עד היום (לא ברור לי איך אגב…) – אז מדובר בשתי חברות : שרית נובק – הצד שאחראי על האסתטיקה הבלתי מתפשרת , וסתיו גרושקביץ- הצד הוורבאלי והמצחיק עד דמעות! ביחד הן צמד שאי אפשר לעמוד בפניו.

אז אני מפנה את הבמה – לטובת פוסט של מיספטל בו הן מלמדות אותי שכפתורים יכולים להיות גם טעימים:

די, איזו התרגשות!
דנה ישראלי הזמינה אותנו להיות האושפיזין שלה בסוכות!
דבר ראשון הסמקנו, ואז התעלפנו, אח"כ התאוששנו, עיכלנו, ומיד הלכנו להכין עוגיות, כי אנחנו הרי אף פעם לא מתארחות בידיים ריקות.
ואז פתאום נלחצנו.
כי להתארח פה, זה ממש לא דבר של מה בכך.
כאן אצל דנה יש סטנדרט, ומה כבר נציג? וזה לא בדיוק שיש משהו שאנחנו נעשה שדנה לא יכולה לעשות טוב יותר.
בקיצור, אנחנו עומדות לעשות בושות, וזה עוד לפני שיש לנו בכלל רעיון…
וכשסיימנו לכרסם ציפורניים בעצבנות ועברנו לכרסם עוגיות, שבדיוק יצאו חמות חמות מהתנור, הסתכלנו אחת על השניה בהבנה.
אם יש משהו שאנחנו יכולות ללמד את דנה – זה לאפות.
אז קבלו מתכון לעוגיות חמאתיות שממש נמסות על הלשון, מקושטות בהשראת המארחת.

צילום:שרית נובק
צילום:שרית נובק

עוגיות כפתורים מעלפות

החומרים הדרושים:
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
300 גרם קורנפלור
150 גרם סוכר
4 חלמונים
1 כף ברנדי
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל

מחממים תנור ל-180 מעלות.
לשים את כל החומרים. אפשר במיקסר עם וו גיטרה ואפשר בידיים, עד לקבלת פירורים גסים.
אוספים את הפירורים בידיים ומהדקים לכדור בצק. הבצק מאוד מתפורר וזה בסדר, ככה זה אמור להיות.
מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
קורצים עיגולים, מניחים בתבנית (משאירים לפחות כס"מ רווח בין עוגיה לעוגיה) ואופים כ-10-12 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים.

צילום: שרית נובק
צילום: שרית נובק
צילום: שרית נובק
צילום: שרית נובק
צילום: שרית נובק
צילום: שרית נובק

חג שמח!

מיספטל

5 תגובות

  1. לא יפה להשאיר אותנו עם חצי הדרכה ביד….
    איך עושים את העוגיות מושלמות כמו בתמונה?
    הן יפות ברמות קשות 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *